Постижения

Организирано посещение на ученици от училищния клуб по роботика във „Волаком“ АД – вдъхновяващо начало на изявите по случай патронния празник на училището под надслов „Уча, Участвам, Успявам“.

 
Васил Василев – основател и собственик на „Волаком“ АД, компания № 1 във високотехнологичния сектор за 2018 година, родом от Тетевен, завършил Тетевенската гимназия през 1976 година, беше домакин на днешната среща с ученици от клуба по роботика в СУ „Георги Бенковски“. Той отдели повече от три часа, за да ни преподаде безценни уроци по мотивация, упоритост и желание за непрекъснато усъвършенстване. Освен това учениците от клубът по роботика получиха щедро дарение, което да използват по време на заниманията си.

 

Във „Волаком“ се произвеждат роботи, дронове и други високотехнологични устройства с изключителна важност. Някои от тях защитават самолетите от птици за предотвратяване на инциденти. Роботите заменят човешкия фактор при откриване и обезвреждане на опасни обекти. Видяхме и термокамерите, които са част от съоръженията. Бяхме свидетели и на излитане и приземяване на дрон. Най-впечатляващото е, че всички части, предназначени за устройствата, се произвеждат на територията на Волаком. Някои от изделията са патентовани и са уникални. Продават се в над 150 страни на света. Те носят марката „Волаком“ и „Произведено в България“. Още един повод за гордост! Благодарни сме за сърдечното посрещане!

 

„Важното е да не спирате да задавате въпроси… 
Никога не изгубвайте любознателността си.“ 
Алберт Айнщайн 

Да бъде любознателен е ключова черта на всеки гений. Любопитството открива много нови възможности и идеи. Прави живота по-интригуващ и интересен. Генерерира нови идеи. Отваря ни нови възможности.