Патронен празник

Официално откриване на обновената гимназия

С тържествена церемония инж. Таня Михайлова – Заместник-министър на образованието и науката и д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, прерязаха лентата на изцяло обновеното ни училище. Ремонтът на най-голямото училище в общината стартира през март 2019 г. Строителните дейности бяха част от реализацията на проект „Ремонт на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен“ на стойност 1 247 120,66 лв., финансиран по „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020 г.

Откриване

Чрез изпълнението на проекта се осигурява възможност за целодневна организация на учебния процес, като се подобрява инфраструктурата, мястото за обучение и спорт, качеството на образователната среда и се повишава нейната привлекателност. В сградата на СУ „Георги Бенковски“ се извършени строително-монтажни работи, свързани с топлинно изолиране на външните стени, подмяна на съществуваща дограма, изграждане на нова дървена покривна конструкция и топлинно изолиране на покривното пространство. Осъществено е конструктивно укрепване и усилване на основите на физкултурния салон, изграждане на нова отоплителна инсталация, подмяна на подови настилки, подмяна на електрическата система и др.

Д-р Бояджиева беше изключително щастлива, че проектът вече е реализиран: ,,Днес сме тук, за да открием нашата обновена Тетевенска гимназия, която е един от символите на образованието в община Тетевен. Убедени сме, че образованието е бъдещето на нашата държава и като институция влагаме сили и енергия, за да помагаме в тази посока. Щастлива съм, че това е поредното обновено училище на територията на общината, в което нашите деца ще могат да учат и да се чувстват сигурни, поемайки по пътя на знанието и живота! На добър час!“.

Заместник-министър Таня Михайлова приветства колектива и учениците на училището ни и изказа удовлетворението си от промяната в гимназията: ,,Благодаря за емоцията, която днес ми подарявате, защото обновяването на българското училище означава запазване на традициите и осигуряване на съвременна образователна среда. Едно училище не са само стените, не е просто сградата – едно училище се прави от учителите и учениците. От тяхната воля, амбиции, стремежи и мечти. От тяхната упоритост и стремеж към знанието. Поздравявам всички ученици и като един учител Ви пожелавам да пазите училището си, защото да имаш шанса да влезнеш в обновено училище, е и отговорност. Уважаеми колеги, убедена съм, че средата е от значение. Неслучайно знаете, че не просто само трябва да научите учениците си да знаят, а трябва да им предадете и този стремеж към знанието и тази увереност при показването на знанията, за да не бъде компетентностният подход само една фраза. Благодаря и на Община Тетевен в лицето на Кмета, затова че наистина те с всяка възможност успешно се стремят да подобрят инфраструктурата в образованието.“

След откриването на обновения сграден фонд Заместник-министър Михайлова проведе среща с учителите, като бяха обсъдени предизвикателствата и постиженията в работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.