Проекти

Проект „С поглед към бъдещето – училището има смисъл“ стартира в СУ „Георги Бенковски“

Проектът ще работи за намаляване на риска от отпадане на
ученици от икономически и социално затруднени общини в България, като ще
покаже на учениците връзката между училището и професионалната реализация.
Целевата група на проекта са ученици от 6-ти клас – ключова възраст, на която много от децата започват да губят мотивация да ходят на училище. Учениците ще бъдат запознавани с местни предприемачи и професионалисти, естеството на работата им и знанията и уменията, които са им необходими. Своето съгласие затова дадоха Изабела Янкова, Петър Кавалски, Невен Караджински, Калина Иванова, Павелка Павлова, Зоя Мечкарова и Маргарит Марков.

                                
Чрез изграждане на партньорство между училищата и професионалната общност, учители и професионалисти ще работят заедно, за да демонстрират на учениците пряката връзка между знанията, получавани в училище и компетенциите необходими в дадена професия. Учителите ще бъдат обучени да използват подходите на проектно-базираното и общностно-базираното обучение, за да стимулират развитието на интересите на децата и да им помогнат да разширят хоризонтите си, да повярват във възможностите си и да ги насърчат да останат в училище.
В рамките на проекта ще бъде разработен модел за партньорство между училища и местни предприемачи и професионалисти, който ще подпомогне изграждането на трайни връзки в местните общности и активното въвличане на родители, предприемачи и професионалисти в образователния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.