Проекти

            Съвместно с  екипа на Центъра за приобщаващо образование- гр. София, в Средно училище „Георги Бенковски“  стартира  проект „С поглед в бъдещето- училището има смисъл“.

Програмата  работи за  намаляване на риска от отпадане на ученици от училище в икономически и социално затруднени общини в България, като има за цел да покаже на учениците връзката между училището и професионалната им реализация. Работата по проекта има за цел училището и местната общност заедно да помогнат на децата да осъзнаят връзката между бъдещата им професионална реализация и ходенето на училище.

Дейностите по проекта ще обединят усилията на учители от Средно училище „Георги Бенковски“ и социално отговорни местни предприемачи и  професионалисти, които си сътрудничат за реализацията на всяко едно дете и оставането у в училище. „Погледът в бъдещето“ играе роля на естествена превенция при отпадане от училище, особено в районите със занижени икономически и социални перспективи.

Партньори и ментори на шестокласниците са: д-р Невен Караджински, Петър Кавалски, Калина Иванова, Станислава Драганова, Маргарит Марков, Цонка Петкова и Симеон Милчев. Всички те- абсолютно доброволно и безвъзмездно, ще посвещават учениците в тънкостите на своите професии: ветеринар, туристически аниматор, детска учителка, сладкар, пожарникар, екскурзовод, озеленител.

Очакванията на всички ангажирани страни са, че „приключението“, в което се впускат ще доближи учениците до  реалния живот и ще ги посвети в тайните на непознати за тях професии, подпомагайки ранното им професионално ориентиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.