Открити уроци

На 13 март 2017 г. в Средно училище „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен се проведе интерактивен час под надслов „Как България променя света като член на Европейския съюз?“. Инициативата за провеждане на такъв час е на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи и е последваща дейност с оглед устойчивостта на реализирания през 2015 г. проект „Европейска година за развитие 2015 – Национална работна програма на България“.  
В часа бе представена интерактивната игра „Промени света“ и в нея взеха участие ученици от групите за целодневна организация на учебния ден от 5, 6 и 7 клас. Влизайки в ролята на политици, учители, изследователи и еколози в играта, те поеха отговорната задача да постигнат 5 от глобалните цели за развитие на света. Децата взеха активно участие и играейки се запознаха с политиката на развитие на Европейския съюз и основните теми и цели, свързани с развитието на света. 
Интерактивната игра „Промени света“ не само стимулира интереса на учениците относно теми, свързани с развитието в глобален план, но и им помогна да използват и доразвият знанията и уменията си за работа в екип. Попадайки в различни ситуации, учениците осъзнаха, че нашите решения днес имат последици в бъдещето, че всеки наш избор е важен и променя света, в който живеем.След успешното си представяне всички „политици“, „учители“, „изследователи“ и „еколози“ в играта получиха грамота за участие и категорично заявиха желанието си за включване и в други подобни интерактивни часове.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.